Rólunk

A Reticulum Insurance Kft-t biztosítási alkuszcégként 2000-ben, több évtizedes biztosításszakmai gyakorlattal és felsővezetői tapasztalatokkal rendelkező magánszemélyek alapították. A társaság 100%-ban magyar tulajdonban van, ügyvezető igazgatója dr. Semjén Gábor.

Vállalatunk nem értékesítés orientált, nem foglalkoztat biztosítási üzletkötőket, nem tart fenn üzletkötői hálózatot. Tevékenységünket a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. megbízása alapján látjuk el, amely alapvetően a szakmai tanácsadói munkára, az ezzel kapcsolatosan létrejött biztosítási szerződések folyamatos gondozására, valamint ügyfeleink kárügyekben való érdekképviseletére fókuszál.

Fő szakterületünk gazdálkodó szervezetek, vállalatcsoportok (ideértve az állami vagy önkormányzati tulajdonúakat is) biztosítási rendszereinek egységes szakmai elvek alapján történő kidolgozása, létrehozása, a tulajdonosi kockázatokat is lefedni képes biztosítási megoldások (csoportszintű beszerzések) alkalmazása, beleértve az egyedi speciális megoldások kidolgozását és működtetését. Kiemelt célunk az átláthatóság, prudencia követelményének való mindenkori megfelelés. 

Ügyfeleink és Vállalatunk együttes érdeke, hogy a biztosítási szerződések ár-érték aránya az Ügyfél szempontjából optimális legyen. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy azonos szolgáltatási és szakmai tartalom mellett, kedvezőbb díjú biztosítási szerződés nem szerezhető be a piacon, miközben a hozzáadott érték minél magasabb szintet ér el.

Társaságunk abban érdekelt, hogy a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. megbízása alapján gondozott biztosítási szerződések piaci versenyképessége minél hosszabb ideig fennmaradjon, ügyfeleink maximális elégedettsége mellett.

Alapítóink azt a célt tűzték ki, hogy független biztosítási szakértőként mindenkor pontos, megbízható, gyors és diszkrét kiszolgálásban részesítsék mind magán, mind vállalati ügyfeleinket.

Ennek szellemében társaságunk 2020 októberében teljes állományátruházással csatlakozott a nagyvállalati biztosítási igények hazai szakértőjeként ismert Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-hez. A stratégiai partnerség keretében tovább erősítjük a Hungarikum Alkusz nagyvállalati ügyfélkiszolgálás területén szerzett több mint 17 éves szakmai tapasztalatát.

A Reticulum Insurance Kft. és a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. között létrejött együttműködési megállapodás értelmében, társaságunk a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. megbízott biztosításközvetítőjeként, kiemelt partnereként végezzük tevékenységünket. MNB nyilvántartási számunk: 204121400497

 A biztosítási tevékenységről szóló 2014. évi LXXXVIII. törvény (Bit.) 369. § (2) bekezdése alapján biztosításközvetítői tevékenységet Magyarország területén kizárólag olyan személy végezhet, aki – a Bit-ben foglalt kivételekkel – aktív státuszban szerepel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által vezetett nyilvántartásban. 

A Bit. 407 § (1) bekezdése szerint az MNB a Bit. alapján bejelentett vagy engedélyezett biztosításközvetítőkről a biztosításközvetítőkkel kapcsolatos engedélyezési és felügyeleti feladatok ellátása céljából nyilvántartást vezet (Regiszter), amelynek adatait a Bit. 407. § (3)-(4) bekezdései tartalmazzák.

A társaságunk alkalmazásában álló biztosításközvetítői tevékenységet végző természetes személyek a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. regisztrációja alapján folytatják tevékenységüket.

A Magyar Nemzeti Bank által vezetett közvetítői Regiszter elérhetősége: https://intezmenykereso.mnb.hu/

Küldetésünk

A Reticulum Insurance Kft. mindig nagy figyelmet fordít ügyfelei elégedettségére, mely magában foglalja a gyors pontos és hatékony kiszolgálást és a magas szintű szakmai hozzáértést.

Ennek érdekében folyamatosan képezzük munkatársainkat, követjük a változó környezet igényeit és kihívásait, keressük az új megoldások lehetőségeit. Ezek révén tudjuk tartani szolgáltatásaink magas színvonalát és hozhatunk létre új értékeket.